23948sdkhjf

Modekedja prisar hållbar designidé

Lovisa Malmberg Gomis har kammat hem första pris i Kappahls hållbarhetstävling.
Lovisa Malmberg Gomis har utsetts till vinnare i modekedjans hållbarhetstävling, Sustainable Design Contest. Malmberg Gomis vinnande bidrag bygger på att skapa intelligenta plagg som både är hållbara och användbara och som ska gå att variera på många sätt. Därtill är plaggen tillverkade i återvunna och hållbara material där spillet vid tillverkningen minimerats.

– Över 80 procent av en produkts miljöpåverkan avgörs vid ritbordet. Detta gör hållbar design till ett område med stor potential och gott om plats för experimentlusta och kreativa idéer. Kappahl startade därför designtävlingen KappAhl Sustainable Design Contest för designstudenter inom textil och mode med anknytning till Sverige, Finland, Norge och Polen som vill vara med och utveckla framtidens hållbara designlösningar, berättar Fredrika Klarén hållbarhetschef på Kappahl.

Juryn består av modejournalisten Emilia de Poret, Kate Goldsworthy som är doktor vid Textiles of Environment Design (TED) i London, Kappahls designchef Paul Laing, samt kedjans designer Karin Verdoes och Eva Kindgren de Boer, hållbarhetschef för modekedjans produktion.

– Den kreativa höjden i tävlingsbidragen har vida överträffat våra förväntningar. Vi ser stor potential i att utveckla vinnarbidraget inom Kappahl på mer än ett sätt, säger designchef Paul Laing.

Under hösten ska Lovisa Malmberg Gomis utveckla sin idé i samarbete med kedjans designteam och den vinnande designen ska finnas i kedjans butiker under 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063