23948sdkhjf

Därför slutade det med konkurs

Another Nests etableringar blev kostsamma, planerat kapitaltillskott uteblev och egenproduktionen föll inte väl ut, berättar styrelseordföranden, Cecilia Hollerup, för Habit.
Ägarna bakom Another Nest hade högtflygande planer på 15–20 butiker. Så sent som i höstas talade den förra vd:n, Marja Olander , i en intervju med Habit om en rikstäckande kedja. Men planerna föll platt till marken. I går kunde Habit berätta att Another Nest har begärt sig i konkurs.

Vad som gick fel har flera orsaker, säger styrelseordföranden och en av ägarna, Cecilia Hollerup , till Habit.

– Dels var det planerat ett kapitaltillskott som inte utföll som planerat från olika håll, dels blev det en del felsatsningar vad gäller etableringar som blev kostsamma. Vi hade en satsning på produktion av egna varumärken som var en viktig pusselbit i planen som inte heller föll väl ut, utan blev en misslyckad satsning.

Cecilia Hollerup är fåordig vad gäller kapitaltillskottet som uteblev.

– Det skulle ha skett successivt, i flera steg, i samband med etableringarna.

Från vem kapitalet skulle tillföras kan hon inte nämna.

– Det skulle ha skett från olika håll.

När såg ni de första tecknen på att det inte skulle bära?

– Det som nu blev konsekvensen, den blev vi inte varse förrän nyligen då siffrorna för 2015 blev klara, och där det fanns vissa överraskningar.

Vilka då?

– Det var ett antal faktorer som inte uppvisade det resultat vi hade förväntat oss och budgeterat, säger Cecilia Hollerup, och vill varken nämna bolagets omsättning eller resultat för 2015 eftersom siffrorna inte är reviderade.

Hur mycket har satsningen av Another Nest kostat?

– Jag kan inte gå in på siffror, men huvudägaren, HCN Group där Staffan Bergqvist ligger bakom, har satt in väldigt mycket pengar och det blir också huvudägaren som drabbas hårdast.

Hur mycket leverantörsskulderna uppgår till är i skrivande stund oklart.

– De drabbade är både stora och små. Det tycker vi är jättejobbigt för vi vet att leverantörerna har det tufft. Det smärtar oss enormt. Inköpsansvarig hos oss har varit i kontakt med alla leverantörer för att informera.

Totalt berörs 25 anställda, varav flera är timanställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046