23948sdkhjf

Han blir vd för Sail Racing

Företaget rekryterar ny vd internt. Den tidigare vd:n och grundaren Martin Rydell stannar dock kvar i företaget.
Sail Racings styrelse har utnämnt Joakim Berne som ny vd för företaget. Han arbetar sedan länge som bolagets försäljningschef och är en av tre delägare. Berne efterträder grundaren Martin Rydell på vd-posten. Rydell fortsätter dock inom företaget med utveckling av produkter och han tar också plats som ordförande i Sail racings styrelse.

– Sail Racing har haft en årlig tillväxt på 15 till 20 procent de senaste åren och vi ser en spännande internationell potential framöver, säger Martin Rydell i en kommentar.

–Tiden är nu helt rätt att lämna över ansvaret som vd till Joakim. Han har en detaljerad plan för utvecklingen av företaget under de kommande åren. Nu får jag istället möjligheten att sätta fokus på att ta fram bra, nya produkter tillsammans med design- och produktutvecklingsteamet på Sail Racing.

Sail Racing International AB ägs av Sportmanship Invest AB, Joakim Berne och Henric Vikestam. Företaget designar och tillverkar kläder för högfarts-segling och är bland annat partner till syndikat i Volvo Ocean Race, Extreme Sailing Series, World Match Racing Tour och America’s Cup. Därtill är företaget officiell klädpartner till 35:e America’s Cup och till Oracle Team USA, titelförsvaren av den prestigefyllda America’s Cup-trofén.

Försäljning sker via egen webbutik, det egna butikskonceptet Sail Racing Club House samt hos ett stort antal återförsäljare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063