23948sdkhjf

VRG:s Accent och Morris blöder

Venue Retail Group har tidigare aviserat att 35 olönsamma butiker ska stängas. Habit kan nu berätta att det främst är koncernens accessoarbutiker i Sverige och Norge som berörs.
I förra veckan kommunicerade Venue Retail Group att koncernen stänger omkring 35 olönsamma butiker. Koncernens vd Jonas Ottosson berättar i ett mejlsvar till Habit att det huvudsakligen är accessoarbutikerna Accent i Sverige och Morris i Norge som drabbas.
– Vi kan inte kommentera vilka som direkt berörs i media ännu, men som framgår av rapporten så är det olönsamma butiker som kommer att stängas.

Processen att lägga ned butiker har redan börjat.
– Det kommer att fortlöpa så skyndsamt som möjligt.

Jonas Ottosson berättar vidare att det ”av naturliga skäl mestadels är butikspersonal som berörs” av VRG:s nedläggningar. ”Men även ett antal tjänster på servicekontoret kan komma att beröras, denna kartläggning är inte helt klar ännu.” Hur många tjänster som försvinner kan Jonas Ottosson i dagsläget inte svara på.

Var fjärde VRG-butik stänger, hur drabbas leverantörerna?
– Eftersom de olönsamma butikerna i många fall är relativt små, så motsvarar var fjärde butik långt ifrån samma neddragning av omsättningen. Vår relation med både interna och externa leverantörer kommer därför att fortsatt vara mycket bra.

Läs även VRG stänger var fjärde butik

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063