23948sdkhjf

Ny ägare till Tenson

Nederländska Nedvest Capital köper outdoorvarumärket från konkursboet och ägaren Unlimited Sports Group, USG. – De är väldigt ivriga att skapa tillväxt, säger Johan Lövqvist, Tensons vd, till Habit.
Tenson, som gör produkter för skidor, outdoor och livsstil, har varit till salu under ett år. När så nederländska USG gick i konkurs för en månad sedan såg bankerna en möjlighet att hitta en köpare. Tenson, som drivs som ett separat aktiebolag, har hållits utanför konkursen, berättar Johan Lövqvist för Habit. Anledningen är, enligt Lövqvist, att Tenson har levererat både tillväxt och bra resultat de senaste tre åren.

– Hade vi inte levererat de resultat som vi har gjort hade vi varit ointressanta. Det har hjälpt oss.

Bolagets tillväxt har skett på både befintliga och nya marknader.

– Vi har ökat kraftigt och vuxit både i Sverige, Holland, Danmark och Belgien. Det sista året har vi fått igång exporten i Finland, Tyskland, Slovenien, Kanada, USA och Kina.

Det är framför allt i de tre sistnämnda länderna som Johan Lövqvist ser potential att växa.

– Det krävs både tur och skicklighet. Vi har bra partner där, och hamnar vi rätt kan det bli riktigt bra. Överlag finns det mycket kvar att göra och vi är fortfarande små, säger han, men vill varken nämna bolagets omsättning eller resultat.

Johan Lövqvist, som träffar de nya ägarna i dag, torsdag, på huvudkontoret i Göteborg, ser positivt på Nedvest.

– Det blir ett bra ägande. Det är ett investmentbolag med en bred portfölj. De är ivriga att skapa tillväxt och en rejäl utveckling för bolaget. Det blir spännande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079