23948sdkhjf

Förvärv för PoP

Barnklädeskedjan förvärvar majoriteten av Kids Company Oy som driver tolv butiker och webbutik för Polarn O. Pyret i Finland.
Polarn O. Pyret AB förvärvar 51 procent av aktierna i Kids Company Oy i Finland som driver tolv butiker, webbutik samt tre franchisebutiker i Finland. Verksamheten omsatte dryga 100 miljoner kronor räkenskapsåret 2015 och uppges ha god lönsamhet. Förvärvet väntas gå igenom per 31 mars och därefter har kedjan en ömsesidig option att förvärva respektive sälja resterande 49 procent inom en fyraårsperiod. Anne Nikula, grundare av Kids Company Oy, fortsätter i rollen som vd för den finska verksamheten efter förvärvet.

- Jag är glad att vi har förvärvat en majoritet av den finska franchiseverksamheten. Verksamheten är stabil vad gäller lönsamhet och försäljning och har en stark marknadsposition. Försäljningen fortsätter att öka i de fysiska butikerna och därtill ser vi en tydlig trend att e-handeln växer starkt. Det finns också en tydlig plan för att expandera antalet fysiska butiker de kommande åren, säger Nanna Hedlund, vd Polarn O. Pyret.

Kedjan ska enligt pressmeddelandet fördjupa och öka närvaron på de största markanderna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063