23948sdkhjf

Nytt nummer av Habit

Hur står det till med jämställdheten i modebolagens styrelserum? Habits kartläggning av de börsnoterade bolagen visar att endast 2 av 14 styrelser är jämställda i modebranschen. Det i en tid när regeringen flaggar för en lag om kvotering om andelen kvinnor inte uppgår till minst 40 procent. De senaste månaderna har Habit tagit temperaturen på höstens modebild runt om i Europa. Läs om allt från skräddad perfektion till ett mode som är feminint så det förslår. Sportbranschen enas kring dämpad och naturlig färgskala. Trender i all ära, hur ska detaljhandeln få snurr på affärerna? Habit ställer sig frågan om digitaliserade butiker är vägen till lyckad handel?


Ur Habit nummer 2:

• Läs vad Sanna Suvanto-Harsaae, styrelseordförande för e-handelsbolaget Footway, anser om diskussionen. Egentligen är hon ganska trött på jämställdhetsdebatten. Hon tycker den blir ”tjatig och tjafsig”.

• Indiskas nya vd, David Rönnberg, stavar planen för att ta bolaget ur krisen nysatsningar.

• Säsongens barnmode är en stillsam historia. Utställarna på mässan Ciff Kids i Köpenhamn presenterade stilrena kollektioner i aprikos, grå, svart och vit.

• Våren 2017 närmar sig med stormsteg, åtminstone för dem som ska välja tyger. På Preview Fabrics & Accessories noterades en förkärlek till siden, bomull- och linblandningar och kvaliteter i stretch.

• Habit möter det nya varumärket DRKN Industries medgrundare Fredrik Weisner. ”Utgångspunkten är traditionell streetwear med en mörk, dystopisk underton.”

Beställ ditt nummer av Habit här!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063