23948sdkhjf

Hon blir vd för Blankens

I förra veckan blev det känt att skovarumärket Blankens och Kavat går skilda vägar. Nu har skoföretaget anställt en vd.
Susan Engvall har anställts som vd för sko- och accessoarvarumärket Blankens. Hon var tidigare vd för barnklädesföretaget Me & I som hon var med och drev upp till en omsättningen om 220 miljoner kronor. Cecilia Blankens har tidigare samarbetat med barnklädesvarumärket.

– Det känns fantastiskt att ha en kompanjon som är en erfaren och klok vd – vi är ett bra och starkt team tillsammans, säger Cecilia Blankens i ett mejlsvar till Habit.

Blankens grundades av journalisten- och modeentreprenören Cecilia Blankens 2014 och säljer skor och väskor via egen webbutik samt ett antal återförsäljare.

Till Habit skriver Cecilia Blankens att det fanns ett avtal med ett slutdatum mellan Blankens och Kavat och för hennes egen del kändes det viktigt att kunna styra över varumärket på alla plan. Hon menar att det passar både henne och varumärket bättre att jobba vidare för egen maskin även om hon poängterar att hon på alla tänkbara sätt är tacksam för att Kavat vågade tro på idén redan i ett tidigt skede.

– Vi har kvar samma fabriker och min kollega Emma Lindström som varit produktansvarig sedan start är fortfarande kvar, så utåt sett blir förändringen kanske inte jättestor även om det förstås finns många idéer kring hur vi ska utvecklas och gå vidare mot framtiden, skriver Cecilia Blankens till Habit.

Även om fokus alltjämt ligger på skor så breddas varumärket i vår med solglasögon och smycken.

Läs även Blankens i egen regi

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078