23948sdkhjf

Då stänger Solo

Förhandlingar pågår om exakt när de tolv butikerna stänger. Butiken på Väla stänger 31 maj och vad som händer med övriga lokaler är ännu inte klart.
Häromdagen kunde Habit avslöja att norska ägaren Varner lägger ner butikskonceptet och stänger kedjans tolv butiker i Sverige. Solo har varit norsk ägo sedan 2007. Bolaget bakom Solo, Solo kläder Co. AB, är dock inte försatt i konkurs. Anledningen till nedläggningen är att kedjan varit olönsam en längre tid och att koncernen under många år arbetat med att vända den negativa utvecklingen. Habit har pratat med Julie Bragli Eckhardt på koncernens pressavdelning.

Vad händer med butikslokalerna?

– Vi för en dialog med hyresvärdarna och försöker nu komma till beslut om vart och ett av hyresavtalen. Den enda butik som vi exakt kan uppge när den stänger, och att den inte blir en butik för något av våra andra koncept, är butiken på Väla i Helsingborg som stänger 31 maj.

Vad händer med personalstyrkan som totalt uppgår till 85 personer? Erbjuds de arbete i andra butiker inom koncernen?

– Varje butik är sin egen verksamhet och vi är i förhandling och för diskussioner med fackförbunden med avsikten att lägga ned de tolv butikerna. Förhandlingarna ska vara avslutade senast i april. Vi kan inte spekulera vad resultatet av bolagets genomgång slutligen blir och inte svara mer konkret på frågan. Tills vidare pågår driften i butikerna som vanligt.

Hur blir det med leverantörerna, får de betalt?

– Vi upprätthåller självklart våra förpliktelser mot leverantörerna.

Varnerkoncernen vill inte svara på frågan om vad som händer med de egna varumärkena som sålts i butikerna som Made in the Shade, Contemporary Reflections och Solo. I den frågan väljer man att återkomma med besked.

Läs även Solo läggs ned

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079