23948sdkhjf

Twist & Tangos vd lämnar

Tina Foghammar slutar som vd för Twist & Tango efter åtta år på posten. – Att nå lönsamhetsmål har varit en extrem utmaning i dessa tider, säger Tina Foghammar till Habit.
Efter 20 år inom modebranschen går Twist & Tangos vd Tina Foghammar till skönhetsindustrin. Hon släpper sitt delägarskap i bolaget till majoritetsägarna och grundarna Marcus Eliasson och Birgitta Lundgren. Rekryteringen av en ny vd har inletts och Tina Foghammar blir kvar på posten till efter sommaren.

– De ringde från ett rekryteringsbolag och efter flera intervjuer och tester blev jag erbjuden rollen som vd för Grand Parfymeri som ägs av norska Cosmetic Group. Det är en fantastisk möjlighet att lära mig något nytt och en chans att ta ett extra steg i karriären, säger Tina Foghammar till Habit.

Hon nämner rekryteringen av teamet bakom Twist & Tango som en av höjdpunkterna under hennes tid som vd.

– Vi är ett makalöst bra team, med ett extremt driv, hög arbetsmoral och fokus på att nå våra mål.
– Det tuffaste har varit det som har skett de senaste åren och som har med valutan att göra. US-dollarn stökade verkligen till det under förra året. Att nå lönsamhetsmål har varit en extrem utmaning i dessa tider.

Tina Foghammar påpekar att Twist & Tango är lönsamma, men än är det en bit kvar till det långsiktiga målet om 12 procent. Bolaget omsatte 60 miljoner kronor under 2014, resultatet landade på 33 000 kronor, enligt uppgifter från Alla bolag.
Målet ska nås genom att "effektivisera i alla led och att våga satsa”.

– Vi gör många bra saker. Vi har arbetat hårt inom hållbarhet och kvalitet. Det är viktigt att vi för ut vårt budskap och är synliga, via vår webb och sociala medier.

38 procent av Twist & Tangos omsättning sker via retail, varav 10 procent inom e-handel, resterande del är wholesale. Tina Foghammar ser en explosiv utveckling för e-handeln.

– Vår e-handel ökar extremt. Inom loppet av tre år kommer e-handeln vara vår största retail-kanal.

Vilken typ av vd vill du se som efterträdare?
– En ledare som kommer in och tar vara på det vi byggt upp. Som kommer med ett nytt tänkande och ny energi, och som tar vara på medarbetarna och dess potential.

Twist & Tango har sex egna butiker i Sverige, en outlet, samt e-handel. Under Tina Foghammars tid som vd har butiken på Frölunda Torg tillkommit, samt e-handeln.

Varumärket distribueras till 23 länder. Sverige är största marknaden, därefter kommer Storbritannien, Tyskland och Norge. Foghammar ser Belgien och Holland som nya marknader med stor potential.

Tina Foghammar har ett förflutet på MQ som inköpare, på J.Lindeberg som ansvarig för damkollektionen och som butikschef på Mathilde (före detta Champagne AB).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062