23948sdkhjf

Majoritetsägare vill dra sig ur Carin Wester

Global retail, som klev in som majoritetsägare i CWe Form & Design år 2014, har inte lyckats vända den negativa utvecklingen och ser sig nu om efter en köpare.
Bolaget bakom varumärket Carin Wester, CWe Form & Design, har blött i flera år. Även 2015 blir ett mörkt år med ett resultat som lyser rött, enligt Global retail. Bokslutet för fjolåret är inte klart, men ägarna uppskattar omsättningen till cirka 11 miljoner kronor, vilket är ett tapp jämfört med föregående år.

Att det har saknats kapital för satsningar som till exempel egna butiker har ägarna inte stuckit under stol med. Anton Granlund , vd för Global retail, sade till Habit så sent som i december att det kunde bli aktuellt att ta in en riskkapitalist . Detta efter en misslyckad kapitalanskaffning via crowfundning i höstas.

Efter Habits nyhet i dag om att varumärket ligger i träda, bekräftar Global retail att man ser sig om efter alternativ.

– Vi söker efter någon som är intresserad av att fortsätta verksamheten. Jag har svårt att se att vi kommer kunna fortsätta att jobba aktivt med det [ bolaget, reds anmärkning ], vi har inte tid. Men under en period skulle vi kunna tänka oss det. Det beror på om en eventuell övertagare är intresserad av det, säger Carl Westgren , CFO på Global retail, till Habit.

Skulle ni alltså sälja er andel?

– Ja, det skulle till exempel kunna vara så.

Carl Westgren ångrar inte att Global retail gick in i Carin Wester.

Det har varit mycket lärdomar för oss. Det är klart att det har kostat oss en del pengar, men vi ser det som en del man får ta när man ger sig in i denna typ av projekt, det innefattar risk. Vi har jobbat i branschen, men vi insåg inte hur stora utmaningarna var. Vi hoppas att varumärket finner en framtid.

Vilka är utmaningarna?

– De är många. Antalet multibrandkunder som är beredda att ta den här typen av smalare varumärken har minskat konsekvent över tid. Ska man då börja sälja i egna kanaler så kräver det stora investeringar. Och det har vi inte mäktat med. Vi har inte kunnat avsätta tillräckligt mycket pengar för det, och inte heller attraherat kapital för det.

Carl Westgren säger att Global retail kommer att fortsätta driva bolaget i ”god ordning” och att en konkurs inte är aktuell. Om framtiden har han svårt att uttala sig.

– Vi är öppna för alla typer av förslag. Vi är intresserade att diskutera med vilken seriös aktör som kan vara aktuell för varumärket.

Som vill köpa varumärket?

– Det är den mest sannolika lösningen.

Hur ser utsikterna ut att hitta en köpare?

– Det kan jag inte svara på.

Vid en försäljning, är det givet att Carin Wester fortsätter som designer?

– Det är en fråga som jag inte vill säga något om. Den frågan innefattar Carin [ Wester, reds anm. ]. Vi kommer inte att köra över Carin i någon sådan fråga, säger Carl Westgren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063