23948sdkhjf

Newhouse med ny ledning

Modeföretaget har en ny ledning under systrarna Antonia och Beate Häller. Nu ska verksamheten växa och breddas också med hjälp av återförsäljarna. Därtill har en butik öppnats på Åhléns City i Stockholm.
Antonia och Beate Häller har funnits sig väl i sina nya roller som vd respektive medarbetare på designavdelningen hos familjeföretaget Newhouse, skriver nättidningen Teko. Det trettioårsjubilerande dammodeföretagets vd och systrarnas pappa gick hastigt bort för ett år sedan. Antonia Häller, utbildad jurist, tog över som vd och har ägnat mycket tid att organisera om företaget bland annat när det gäller affärs- och kassasystem, webbutik och designverksamhet. Därtill har en butik öppnats på Åhléns City Stockholm där varumärket tidigare sålts i varuhusets regi.

Nu ska modeföretaget växa bland annat genom återförsäljarna men systsrna utesluter inte fler butiker även om ingen är planerad i nuläget.

– I en allt snabbare modevärld är Newhouses position inom slow fashion mer rätt än någonsin och det är här vi ska växa, säger Antonia Häller till Teko.

Newhouses omsatte 90 miljoner i fjol. Hälften av omsättningen kom från företagets 15 butiker runt om i landet och resten svarade återförsäljarna för. I moderbolag Jarl Häller AB ingår även profilklädesföretaget Scandress med en omsättning på knappt 16 miljoner i fjol.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078