23948sdkhjf

Öhrn till Åhléns

Gustaf Öhrn har utsetts till ny vd för Åhléns. Han tillträder i juni och kommer närmast från posten som koncernchef för Stadium.
Gustaf Öhrn har utsetts till ny vd för varuhuskedjan och tillträder i juni. Han efterträder Gregg Mowins som lämnade varuhuskedjan i september i fjol efter tre år på vd-posten.

Öhrn har lång och gedigen erfarenhet av detalj- och modehandeln och har haft ett flertal ledande befattningar bland annat som vd för Stadium och J. Lindeberg. Han har även arbetat inom H&M och sitter i dag i styrelser för klädföretagen Acne Studios, KappAhl, Noa Noa och Eton. Öhrn ledde Stadium under sju år och aviserade i april i fjol att han skulle avgå som vd vilket han gjorde 1 oktober.

– Åhléns har en lång historia och är ett av Sveriges starkaste och mest uppskattade detaljhandelsföretag. Jag brinner för detaljhandel och tycker att det ska bli oerhört spännande att få vara med på resan att ta ett starkt varumärke som Åhléns in i en ny fas. Detaljhandeln befinner sig i snabb förändring, ändrade köpbeteenden och digitalisering skapar nya möjligheter - och jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor framgångsrikt leda Åhléns i denna föränderliga värld, säger Gustaf Öhrn i en kommentar.

Stefan Danieli, finanschef för varuhuskedjan, fortsätter i rollen som tillförordnad vd till dess att Gustaf Öhrn tillträder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062