23948sdkhjf

Per Holknekt lämnar Non Sense

För drygt ett år sedan kommunicerade entreprenören Per Holknekt lanseringen av modevarumärket Non Sense. Nu berättar han för Habit att han lämnar dammodemärket.
Tillsammans med kollegor från Odd Molly; Karin Jimfelt Ghatan och Marie Sjögren, samt grundaren av dammodebutikerna Mathilde, Madeleine von Rosen, startade entreprenören Per Holknekt dammodemärket Non Sense för drygt ett år sedan. Nu slutar han på bolaget och kliver av som vd.

– Jag gör en sorti från hela modebranschen. Jag har nyligen genomgått en stor ryggoperation och under återhämtningen har jag funderat över framtiden. Jag sålde mina första egenhändigt gjorda jeans när jag var 18 år. Nu är jag 55, ska mode vara mitt enda spår i livet? Jag känner att arbetet med Non Sense blir en repetition.
Det har varit ett svårt beslut att ta, men nu lämnar jag Non Sense. Jag är en nyfiken själ och jag tror att min kompetens fungerar i fler branscher.

I en intervju med Habit i november 2014 berättade Per Holknekt att innan slutet av 2015 skulle Non Sense finnas hos 250 till 350 butiker. Målet var även att växa internationellt. ”Jag ser bolaget som ett varumärke i världen. Jag vill ta internationell plats”.

Är du nöjd med varumärkets utveckling?
– Jag är generande nöjd med den kampanj jag drog igång för att placera varumärket på marknaden. Jag har dragit ihop ett starkt gäng som nu har alla förutsättningar att ta varumärket vidare.

Hur många butiker finns varumärket på i dag?
– Det vet jag inte. Men jag är mycket nöjd över att vi landade i 120 butiker initialt, utan att ens ha visat kollektionen. Jag vet att det finns ett intresse från utlandet.

Hur ser bolagets ekonomiska utveckling ut?
– Det vill jag inte uttala mig om när jag lämnat bolaget. Men det är också för tidigt att säga, det tar tid att nå lönsamhet med ett nytt varumärke.

Vad händer med din andel av bolaget?
– Jag har släppt allting.

Ligger det någon konflikt bakom ditt beslut?
– Nej, det är en personlig sak. Kanske sviker jag någon, men jag kan inte svika mig själv.

Vad ska du göra nu?
– Jag vet inte exakt, men jag har flera bollar i rullning. Jag kommer att fortsätta att föreläsa, jag har fått förfrågan om att skriva en ny bok och att gå in i riskkapitalbolag. Jag sitter också i styrelsen för den nya butikskedjan Another Nest.

Habit har sökt Karin Jimfelt Ghatan för en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109