23948sdkhjf

Rut & Circle-butikerna stängda

Den sista december stängde tio av elva butiker efter att NA-KD förvärvat varumärket. Caroline Hjelte, före detta vd för Rut & Circle, har avslutat samtliga hyreskontrakt med berörda fastighetsägare.


– Det är aldrig gratis att gå ur avtal, svarar Caroline Hjelte på Habits fråga om stängningarna av de tio Rut & Circle-butikerna runt om i Sverige blev en kostsam affär. Någon summa vill hon inte nämna.

Bolaget hade även aviserat två nya butiksöppningar under hösten: på Väla i Helsingborg och Mall of Scandinavia i Solna – avtal som bolaget också förhandlade sig ur.

Stängningen av butikerna gick skyndsamt. Under hela december pågick reor, och när butikerna stängdes för gott den 31 december återstod endast ett fåtal plagg.

– Vi var väldigt nöjda, december var en bra månad att stänga, säger Caroline Hjelte.

Stängningarna som berörde ett 30-tal personer föregicks av förhandlingar med de lokala fackförbunden i respektive ort. På huvudkontoret berördes 20 stycken. Fem personer fick anställning hos den nya ägaren.

Det var den första december som Nakdcom One World AB (NA-KD – läs Naked ) köpte varumärkena Rut & Circle, Sally & Circle, X & Circle och Ava June. Utöver varumärkena tog NA-KD också över bolagets grossistverksamhet och onlinebutik. Den nya ägaren driver även vidare Rut & Circle-butiken i Femmanhuset/Nordstan i Göteborg, som numera är den enda i Sverige.

Caroline Hjelte arbetar sin sista dag den 20 april. Tills dess pågår arbetet med att avsluta ett hundratal avtal innan samtliga åtta bolag inom koncernen bakom Rut & Circle avvecklas.

– Vi vill ta ansvar och avsluta det här på ett snyggt sätt, säger hon.

Vad ska du göra sedan?

– Jag älskar branschen. Mitt hjärta är i mode och försäjlning och varumärken. Jag har svårt att tänka mig att jag ska någon annanstans, men jag är inte där än.

BUTIKER SOM HAR STÄNGT:
Borlänge – Kupolen
Gävle – Valbo köpcentrum
Göteborg – Allum
Halmstad – Storgatan
Skövde – Commerce köpcentrum
Sundsvall – Birsta city
Uddevalla – Torp köpcentrum
Umeå – Utopia köpcentrum
Västerås – Erikslunds shopping center
Örebro – Marieberg galleria
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093