23948sdkhjf

Nya etableringar i Ryssland för Eton

Skjortföretaget Eton i Gånghester, har etablerat sig på bred front i Ryssland.
Eton finns nu på plats i Moskva, St. Peterburg, Jekaterinburg, Novosibirsk och Novgorod, städer med totalt 21 miljoner invånare.

Senior advisor Jan Borghardt säger till nyhetsbrevet teko.se:

– Detta är vår största satsning någonsin på en enda enskild marknad. Vi ser Ryssland och östra Europa som en av våra absolut största tillväxtmarknader.

Teko.se berättar att Eton tidigare gjort en mindre satsning på Moskva men dragit sig ur.Den gången bvar satsningen för liten. För att erövra marknaden i Ryssland behöver man ta i ordentligt, var slutsatsen som drogs. drog man sig ur. Jan Borghardt förklarar:
Under det senaste året har vi byggt upp en egen organisation. Den går ut på att vi tar hand om hela marknaden själva. Vi har exkluderat distributören, istället sköter vi distributionen i egen regi från Sverige. Ett bra upplägg och den mest kostnadseffektiva lösningen för båda parter.

Usel rysk ekonomin och svag rubel oroar inte. Jan Borghardt ställer mycket höga krav på alla Etons återförsäljare: de kollas noga beträffande ekonomi, hur butikerna ser ut och marknadsposition.
De ryska återförsäljarna betalar i euro och de får alltid betala i förskott. En Etonskjorta kostar i snitt 180 euro i Ryssland, vilket är ett par hundralappar mer än i Sverige.
I Moskva finns Eton hos fem enskilda återförsäljare. Eton har också en flaggskeppsbutik och finns på lyxvaruhuset TSUM.

Han tror på marknaden i östra Europa. Kunderna är beslutsfattare inom politik och näringsliv. De reser över hela världen, är modemedvetna och inte känsliga för pris.

Eton är inne i en snabb tillväxtfas. Förra året omsattes 535 miljoner kronor och under de tre första kvartalen i år har försäljningsökningen varit tvåsiffrig.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078