23948sdkhjf

Han blir vd för Indiska

På torsdagsförmiddagen meddelade styrelsen i det familjeägda mode- och inredningsföretaget Indiska att en ny vd utsetts. Det är första gången företaget får en extern vd.
Styrelsen i Indiska – med 700 anställda och 100 butiker i Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Island samt e-handel – har utnämnt David Rönnberg till ny vd. Nuvarande vd Sofie Gunolf övergår till att ansvara för inköp och produktion.

"Det bäddar för kontinuitet i ledningen och visar ägarnas starka engagemang i företaget", skriver Indiska i ett pressmeddelande.

Från företagets sida är man angelägen att framhålla att det är ett gemensamt beslut mellan Sofie Gunolf och styrelsen, och att det handlar om att få in ny kompetens som är nödvändig för den fortsatta utvecklingen:

– För att säkerställa en fortsatt expansion och allt tuffare krav från kunderna har vi valt att ta in en ny vd med genuina erfarenheter från expansion, förändring och digital omställning, säger Indiskas styrelseordförande Patrik Tillman.

David Rönnberg kommer närmast från jobbet som nordisk vd på EQT-ägda internetstores. Han är även styrelseordförande för Sellton och STAPP, samt styrelseledamot för Plackers Scandinavia AB. Han har även varit vd för Bringwell, Addnature och Brandos.

Indiska är ett familjeägt företag med 110 år på nacken. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, produktionskontor i Indien och omsätter drygt 750 miljoner kronor.



Dagmar Forne/Dagens Handel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062