23948sdkhjf

Lägre än förväntat för Footway

E-handlaren väntas inte omsättningsmässigt nå upp till den prognos som bolag förutspådde i samband med listningen på börsen i juli. Rörelseresultatet väntas dock bli positivt.
E-handlaren Footway väntas nå en omsättning på cirka 250 miljoner kronor för 2015 med ett positivt rörelseresultat. Det är en lägre omsättning än bolaget uppgav vid listningen på Nasdaq First North i juli då bolaget siade att omsättningen skulle uppgå till 280 miljoner kronor.

– Tillväxten till och med oktober är 63 procent, delvis drivet av förvärvet av Brandos. Vi hade hoppats på en högre tillväxt under hösten men jag ser det som ett styrkebesked att upprätthålla lönsamheten trots något lägre försäljningssiffror. Vi har satsat på fantastisk kundservice, en stabil prisbild och valt att undvika jakt på omsättning som inte bidrar till lönsamheten. Våra marginaler är väsentligt förbättrade och vi kan därigenom nå våra lönsamhetsmål, säger vd Daniel Mühlbach.

Bolaget skriver också att likviditeten är god och att man hade en tillgänglig kassa på 106 miljoner kronor vid utgången av oktober.Bolaget har gjort en satsning på en mobil plattform och kan konstatera att köpen från mobila enheter ökar. Hittills i år ligger ökning för e-handlaren när det gäller mobila köp på 240 procent.

Footway hade en omsättning på 222 miljoner kronor2014 med en förlust om 38 miljoner kronor och börsdebuten betecknades som sval.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096