23948sdkhjf

Carin Wester till WeSC

Designern Carin Wester tar över ansvaret för WeSC:s damkollektion efter Altewaisaomes designduo Natalia Altewai och Randa Saome.
För två år sedan tillsatte WeSC Natalia Altewai och Randa Saome för att skapa ny form och riktning åt damlinjen. I juni lämnade duon bolaget och nu berättar WeSC:s vd, Johan Heijbel, för Habit att Carin Wester tar över stafettpinnen.

När kom Carin Wester till WeSC?
– Carin började som ansvarig för damkollektionen hos oss tidigare i höstas. Hennes första kollektion blir hösten 2016 som vi börjar sälja in i nästa vecka.

Vilket avtryck tycker du att Altewaisaome satte på WeSC?
– Vi gjorde en förändring och jag kan bara konstatera att jag har stora förhoppningar på dam framöver. Carin har fångat ett modernt och rätt uttryck för streetwear för dam.

Vilka blir skillnaderna med Carin Westers formspråk?
– Vi har fått en kollektion som hänger ihop väldigt bra. Jag tror att det kommer att bli tydligare att det är ett varumärke än vad det var under en period.

Är samarbetet tidsbegränsat?
– Nej, avsikten är ett långsiktigt samarbete.

Habit ställde i går, tisdag, frågan till Anton Granlund , vd för Global Retail, majoritetsägare i varumärket, om framtiden för varumärket Carin Wester efter att en kapitalanskaffning i somras misslyckats. Han sade då att bolaget befinner sig i stora förändringsprocesser men var i övrigt förtegen om framtidsplanerna. I dag säger han till Habit att Carin Wester kommer att jobba kvar i bolaget och att uppdraget för WeSC är på konsultbasis.
– Det händer ingenting annorlunda. Hon är kvar och inget påverkas av det.

Katarina Angelin och Kajsa Åström
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078