23948sdkhjf

Finanskändisar nya ägare i Designonline

E-handelsföretaget Designonline har fått nya huvudägare.
 Modekoncernen H&M:s vd Karl-Johan Persson är en av de namnkunniga i den nya ägargruppen.
– Våra nya ägare tillför både stor kompetens, nätverk och resurser som kommer väl till pass i vår fortsatta expansion, säger Jörgen Bödmar, vd och för tretton år sedan grundare av Designonline.

Bolaget bedriver e-handel inom design och heminredning med försäljning till över 70 länder.

Under 2015 bedöms intäkterna uppgå till 160 till 170 miljoner kronor, vilket är närmast en fördubbling jämfört med 2014, och rörelseresultat bedöms överstiga 20 miljoner kronor. Bolaget expanderar snabbt. Under Black Friday ökade försäljningen med över 450 procent jämfört med samma dag föregående år.

Nu har parterna bakom NS Intressenter och EOC Capital har gemensamt förvärvat 77 procent av e-handelsbolaget.

Bakom NS Intressenter står Nordstjernan (Ax:son Johnsons makt- och investeringsbolag), Karl-Johan Persson, Nicklas Storåkers (tidigare bland annat vd för Avanza bank) och Mikael Lindahl. Bakom EOC Capital står Anders Brenner samt grundarna av EOC Partners LLP.

Förvärvet genomförs tillsammans med grundaren Jörgen Bödmar och ledningen i bolaget. Jörgen Bödmar kvarstår som vd och Nicklas Storåkers är styrelseordförande.

– Bolaget erbjuder ett genomtänkt produktsortiment, snabba och bra leveranser, hög nivå på kundservice på elva språk och präglas av väldigt engagerade medarbetare. Vi är glada över att få vara med på den fortsatta tillväxtresan, säger Nicklas Storåkers.

I maj 2013 intervjuades trion Nicklas Storåkers, Karl-Johan Persson och Thomas Billing, vd för Nordstjernan, om sitt nya bolag som beskrivs vara ute på jakt efter ett tjänsteföretag med stor tillväxtpotential. ”Med uppemot en miljard i kassan ska de leta upp och utveckla en ny lönsam snabbväxare,” formuleras det i artikeln som också talar om långsiktighet ”i stället för att bara köpa och sälja vidare efter några år”:

I en intervju med DI Digital säger Nicklas Storåkers bland annat att NS Intressenter nu ska fortsätta på Jörgen Bödmars redan inslagna väg:

– Mycket handlar om att i det korta perspektivet flytta lager i takt med att man växer och byta IT-plattform för att klara tillväxten. Men även att fortsätta med den internationella expansionen, säger han till affärstidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.061