23948sdkhjf

Riskkapital alternativ för Carin Wester

För att fortsätta varumärkets resa mot målet om en omsättning på 250 miljoner kronor år 2025 kan riskkapital bli aktuellt. Det säger Anton Granlund, vd för Global Retail, till Habit.

Anton Granlund.

Global Retail Sweden, som driver ett antal G-star butiker i Sverige, gick in som majoritetsägare i det svenska varumärket för cirka ett och ett halvt år sedan. Fokus var då att strukturera företaget och få ordning på försäljningen.

I maj i år avslöjades behovet av nytt kapital. Global Retail provade då en alternativ väg: crowfunding. Målet var att nå 4 miljoner kronor, men misslyckades. Anton Granlund sade till Habit att behovet av kapital skulle lösas på annat sätt.

Ett halvår senare är fortfarande kapital en bristvara.
– Vi håller på att titta på hur vi på bästa sätt ska nå den nivå vi satt upp för varumärket. Om vi inte kan det så kan riskkapital bli aktuellt, säger Anton Granlund till Habit och berättar att det just nu pågår stora förändringsprocesser.

Har förväntningarna infriats sedan ni klev in?
– Både ja och nej. Det har skett mycket positiva förändringar sedan dess. Bolaget är mer välskött än när vi kom in. Men vi underskattade tiden för förändringsprocessen. För att göra det så krävs det mer kapital, säger Anton Granlund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079