23948sdkhjf

H&M prisade i London

Modekoncernen delade ut H&M Design Award 2016 till en brittisk designer i London på måndagen.
24-åriga Hannah Jinkins tilldelas H&M Design Award för 2016. Priset delades ut efter en visning på The Orangery i Kensington Palace i London med de åtta finalisterna på måndagen. Designern har en examen från Royal College of Art i London och får nu ett ettårigt mentorskap från H&M, en prissumma på 50 000 euro och möjligheten att utveckla plagg från kollektionen som sedan ska säljas i utvalda butiker och online under hösten 2016.

–Jag var så imponerad av Hannahs kollektion. Den är väldigt modern med en riktig förståelse för en kvinnas kropp. Det känns som någonting nytt inom dammode, vilket gör henne till en mycket spännande vinnare av H&M Design Award 2016, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

De åtta finalisterna, däribland svenska Patrik Guggenberger från Beckmans, har valt ut från 40 designskolor från hela världen.

I juryn ingick bland andra Kate Bosworth, Balmains Olivier Rousteing och Nick Knight.

– Jag känner mig väldigt hedrad och stolt över att stå som vinnare av H&M Design Award. Det var overkligt när mitt namn tillkännagavs och jag blev väldigt rörd. Jag vill starta mitt eget varumärke och att vinna det här priset betyder att jag kan fullfölja min dröm, säger Hannah Jinkins.

H&M Design Award startades 2012 och 2015:års pris delades ut till Ximon Lee under modeveckan i Stockholm förra vintern.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093