23948sdkhjf

Tuxer skänker till Myrorna

Familjeföretaget G.W. Grieff & Co med varumärket Tuxer gör som många andra företag i modebranschen och skänker plagg till välgörenhet.
Varje år samlar klädföretaget Tuxer, som producerar och säljer sport- och fritidskläder, ihop och skänker mer än 1 200 stycken jackor, byxor, mössor och vantar som blivit över när produktionen är avslutad. Det representerar ett halvt ton textil som annars kunde ha hamnat i soporna. Det är också ett sätt att handskas med överskottet, menar företaget.

– Kläderna kommer att få en längre livslängd genom återanvändning och pengarna går, i det här fallet, till matkassar för kämpande familjer och tak över huvudet för hemlösa, så gör vi något för både samhälle och miljö och det känns otroligt bra, säger Tomas Robling, en av ägarna.

I fredags skänkte företaget 400 stycken oanvända jackor, byxor, mössor och handskar till den ideella organisationen Myrorna, där överskottet går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

G.W. Greiff & Co hänvisar till Naturvårdverkets statistik som visar att i Sverige kastar företag och privatpersoner bort cirka 128 000 ton textilier varje år. Detta trots att det finns flera ideella organisationer som kan ta hand om textilier och plagg och förlänga livslängden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062