23948sdkhjf

WeSC köper The Shirt Factory

Johan Heijbel, vd: WeSC redo att ta ett första steg mot en mer expansiv period.
Förvärvet sker genom betalning av egna aktier, till ett värde av 28 miljoner kronor, skriver WeSC i ett pressmeddelande. Varumärkena kommer att fungera fristående. WeSC ser potential att till en början sälja The Shirt Factorys produkter på de egna marknaderna, framför allt USA och Storbritannien. Framtidsplanerna är expansion i Europa och Asien.

The Shirt Factory designar herr- och damskjortor samt accessoarer vilka säljs i sju egna butiker i Stockholm och Göteborg. Under räkenskapsåret 2014/2015 stängdes tre butiker: i Malmö, PUB och Sturegallerian i Stockholm. Samma räkenskapsår omsatte bolaget 50 miljoner kronor och gjorde en förlust på 155 000 kronor. Prognosen för innevarande räkenskapsår är en vinst på 3 miljoner kronor.

Den sammanlagda effekten av kostnadsbesparingar förväntas uppgå till cirka 5 miljoner kronor redan det första verksamhetsåret efter förvärvet, enligt pressmeddelandet.

Vid en extra bolagsstämma som är utlyst till den 22 december kommer en företrädesemission att föreslås om cirka 21,9 miljoner kronor. Syftet är att bereda rörelse- och expansionskapital för både WeSC och The Shirt Factory, skriver bolaget.

Läs även: Vd Lennart Hendén: ”Ett steg ut i världen”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078