23948sdkhjf

Ljungbergs Factory räddas

Det anrika företaget som i snart två århundraden har tryckt textilier i fabriken i Rydboholm får nya ägare.
”Vi vill ta klivet in i framtiden och modesatsningen är seriös.” Så sade Ljungbergs Factorys vd och delägare Jonas Wåhlander till Habit i augusti 2013, samma år som han hade förvärvat bolaget. Ett halvår senare tvingades företaget till rekonstruktion, trots att stora ansträngningar hade gjorts för att förbättra lönsamheten.

För drygt en månad sedan, i slutet av oktober i år, kom nästa smäll: Med ansträngd likviditet och två stora kunder som senarelade sina order tvingades bolaget att ansöka om konkurs. Jonas Wåhlander beklagade beslutet. Men han sade också: ”Det finns ingen anledning att tro annat än att varumärket snart är på fötter igen under en ny konstellation.”

Och han fick rätt. I går, torsdag, skrev nya köpare på papper, skriver Borås tidning på nätet.

De nya ägarna är Kent Gustafson , konsult och som arbetat länge inom textilbranschen, och Lennart Ericson , som driver Berghems Väveri.

– Det är i stort sett det sista företag i Sverige som håller på med deras nisch och det skulle vara förfärligt om det försvann, säger Kent Gustafson till tidningen.

Han är positiv om framtiden:

– Vi kommer gå tillbaka till hur man gjorde förr. Fabriken kommer att bli en renodlad löntrycksverksamhet direkt mot uppdragsgivare. Jag vet att med det här konceptet finns det många kunder som kan komma tillbaka, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063