23948sdkhjf

Kedjan läggs ned

NA-KD:s förvärv av Rut & Circle innebär slutet för kedjan. Den enda butik som drivs vidare av den nya ägaren är flaggskeppet i Nordstan i Göteborg (bilden).

Tillfälligheter skapar affärer, säger vd Caroline Hjelte, som själv lämnar bolaget. Hon tog över som vd den 1 februari 2012 vid 33-års ålder efter sin far, Tomas Hjelte, som fortsatte som försäljningschef.

Förutom varumärkena Rut & Circle, Sally & Circle, X & Circle och Ava June, bolagets grossistverksamhet och onlinebutik tar även NA-KD över butiken i Nordstan. Men det är också den enda som ska drivas vidare. Resterande tio Rut & Circle-butiker ”genomgår i nuläget en ordnad nedläggning”, skriver Caroline Hjelte , vd för Rut & Circle, i ett mejl till Habit.

Rut & Circle hade nyligen startat en ny era, med en ny ägarkonstellation och en expansiv retailsatsning. Målet var att etablera 25 butiker till år 2017. Det sade Caroline Hjelte så sent som i slutet av juni i en intervju med Habit under ett seminarium. Satsningen möjliggjordes bland annat genom en nyemission hösten 2014.

Den senaste öppningen skulle ha skett i jättegallerian Mall of Scandinavia i samband med premiären i november. Men någon butik blev det aldrig. Satsningen avbröts. Stoppade gjorde även etableringen på Väla utanför Helsingborg som skulle ha öppnat i höst. Ett möte med NA-KD som skulle ha utmynnat i ett eventuellt samarbete, slutade i stället med försäljning. Men någon försäljning var egentligen inte på varken bolagsstyrelsens eller ägarnas agenda. Samtliga var dock eniga när en försäljning kom på tal.

I Rut & Circles senaste årsredovisning hade bolaget, Enlarge, 21 anställda. Samtliga, förutom fem som övergår i nya ägarkonstellationen, är uppsagda. ”Flertalet har redan gått vidare till andra arbetsgivare inom branschen”, skriver Caroline Hjelte. Personalen fick beskedet om försäljningen för drygt en månad sedan.

Hur känns det att sälja och att lägga ned något som du och din familj arbetat med så länge?
– Det känns naturligtvis, men vi är mycket glada över att det är NA-KD och Jarno Vanhatapio som för varumärket vidare. De har både idéer och visioner likt våra – att ta varumärkena till nästa nivå!

Vilka planer har du för framtiden? Något nytt varumärke?
– Först och främst så ska jag avsluta allt vad det här innebär. Sedan hoppas jag på att finna nya och spännande utmaningar.

Butiker som stänger:
Borlänge – Kupolen
Gävle – Valbo köpcentrum
Göteborg – Allum
Halmstad – Storgatan
Skövde – Commerce köpcentrum
Sundsvall – Birsta city
Uddevalla – Torp köpcentrum
Umeå – Utopia köpcentrum
Västerås – Erikslunds shopping center
Örebro – Marieberg galleria

Läs också: Det startade 2007

Vanhatapio: Nu blir Rut & Circle globalt

Nelly-grundare förvärvar Rut & Circle
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062