23948sdkhjf

Houdini arbetar nära leverantörerna

Houdini Sportswears grundare och vd Eva Karlsson om produkternas hållbarhet. "Vi måste ha hela bilden när man väljer material. Företagen måste välja rätt och inte lämna över till leverantören och kunderna att välja".
–Vi vill inte vara en del i problemet utan vara en del i lösning. Om vi hittar ett material som är mer hållbart men dyrare som måste vi använda det.

Houdini Sportswear grundare och vd Eva Karlsson pratade om vikten att välja rätt; när det gäller material, leverantörer och om design. Outdoorföretaget väljer tyger producerade i USA, Italien och Japan och sourcingen är i dag flyttad från USA till Japan. Materialen ska också vara så rena som möjligt för att det ska vara möjliga att återvinna och uppcykla på bästa sätt. Houdini har också valt att ha så få leverantörer som möjligt och arbeta tilllsammans med för att nå bästa resultat. Produktionen av plaggen sker i Europa.

– Vi arbetar nära vår leverantörer för att göra gemensamma investeringar och arbeta långssiktigt. Vi har ett bra innovationssamarbete.

Eva Karlsson hoppas dock att allt fler i både mode-och outdoorbranscherna ska samarbete, till exempel om material och hoppas på fler open source-patent och att inte vissa företag ska få exklusivitet på material.

– Vi vill att var plagg ska vara som det multiverktyg du använder i fjällen som du inte heller byter ut och som du vill ha med dig.

Precis som Filippa K satsar Houdini Sportswear på att hyra ut plagg, i det här fallet handlar det om skalplagg.Man satsar även på att stötta leverantörerna att sälja plagg second hand. Återvinningen till butikerna har också kommit igång och där tackar Eva Karlsson modekedjorna för att de hjälpt till att få människor att förstå vikten att återlämna plagg som kan få nytt liv.

– Även uthyrningen står för en knapp procent av omsättningen så tror jag ändå på sådana koncept också för att engagera kunderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063