23948sdkhjf

Är du lönsam lille vän?

LEDARE Förra året blev ett succéår försäljningsmässigt. Tillsammans levererade modeföretagen en omsättningsökning med 17 procent.
Hurra och grattis svenska modebolag! Förra året blev ett succéår försäljningsmässigt. Tillsammans levererade modeföretagen en omsättningsökning med 17 procent. På sidorna 43 till 59 i senaste numret av Habit kan du läsa allt om branschens omsättning, soliditet, rörelsemarginal och mycket mer. Habits reporter Kajsa Åström har analyserat siffror från hela 240 bolag. Vilket distans- och e-handelsföretag var störst 2014, vilka leverantörer tog klivet in på listorna och vem halkade utanför? Varsågod, 14 sidor rafflande läsning med statistik och kommentarer!
Beställ ditt ex av Habit här.

Svenskt mode har uppenbart fått konsumenterna att öppna plånböckerna över tid, men här höjer näringslivsorganisationen Svensk Handel ett varningens finger för framtiden. Enligt deras beräkningar av regeringens budgetförslag för 2016 kommer konsumenterna att ha cirka 13 miljarder kronor mindre att spendera nästa år.

Dessutom sprider modebranschen låga marginaler orosmål över 2016. Trots att den svaga kronan leder till högre importkostnader är det inte självklart att butikerna tar mer betalt. I en verklighet där konsumenterna jämför priser över nätet är det svårt att som enskild handlare höja priserna. Allt sammantaget ger handeln och leverantörerna låga vinster.
Habits ekonomiska sammanställning visar att en övervägande del av modebolagen fortfarande var lönsamma 2014. Men det är ingen vild gissning att branschens viktigaste frågor framgent kommer att handla handlar om marginalerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063