23948sdkhjf

Nedräkningen har börjat

Nio dagar kvar till Habit Modegalan. Då avslöjas vilka aktörer som är Modesveriges mest framgångsrika. Platsen är K-märkt i Stockholm.


Den 5 november avgörs vem som blir vinnare i årets modegala som arrangeras av branschtidningen Habit. Allt från designer och leverantörer till butiker lyfts fram i totalt 13 kategorier. Bland fem finalister i respektive kategori utses en vinnare. Dessutom delas Habits hederspris ut till den branschperson vars insatser har främjat det svenska modet alldeles extra genom åren.
– I år är det ett starkt startfält med rekordmånga nominerade, säger Habits chefredaktör Katarina Angelin . Det är kul att det är både doldisar och kända aktörer som lyfts fram.

Det är nionde året i ordningen som Habit Modegalan arrangeras. Tidigare har Cirkus i Stockholm och Waterfront varit galans lokalisation. I år gör Habit helt om och flyttar rakt in i 1960-talet och K-märkt – en restaurang som huserar, precis som namnet antyder, i kulturmärkta lokaler.
– Vi gör en cool och uppdaterad gala i modernt format, säger Elin Alm , projektledare för Habit Modegalan. Med ett vasst team där stjärnkocken Johan Gottberg , kocklandslagets konditor Daniel Roos och mat- och vinexperten Jens Dolk ingår, blir det en alldeles speciell inramning.

Galan innehåller en hel del nya inslag, bland annat en modevisning som är stylad av Bahareh Ardakani .
– Där lyfter vi fram de fem finalisterna i kategorin Årets nykomling som får visa sin senaste kollektion, berättar Elin Alm.

Årets Nykomling är tillsammans med Årets Denimleverantör och Årets Hållbarhetspris nya kategorier för året.
– Vi förändrar och förfinar galans kategorier allt eftersom. I ett land där jeans är själva utgångspunkten för flera varumärken och där produkten verkligen hjälpt till att sätta Sverige på den internationella modekartan känns priset Årets Denimleverantör som en självklarhet. Hållbarhetspriset likaså. Svenska modebolag är världsbäst på att arbeta hållbart och förtjänar att hyllas. Kategorin Årets Designer har vi haft sedan start. Nu är det hög tid att addera ett yngre perspektiv och lyfta fram framtidens modetalanger, säger Katarina Angelin.

Störst chans att vinna har Filippa K som är nominerat i fyra kategorier; Årets leverantör, Årets hållbarhetspris, Årets designer och Årets modeexportpris medan Tiger of Sweden är nominerat i tre kategorier liksom Nudie Jeans. Acne Studios, Happy Socks, MQ och Rizzo är finalister i vardera två kategorier.

Läs mer om galan här
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063