23948sdkhjf

Upprop mot farliga kemikalier

I ett brev adresserat till EU-kommissionen kräver regeringen, med klimat- och miljöminister Åsa Romson i spetsen, och ett antal svenska textil- och klädesföretag att krafttag tas mot hantering och användande av farliga kemikalier i textil.
I ett brev till EU-kommissionen kräver klimat- och miljöminister Åsa Romson tillsammans med företrädare ur den svenska mode- och textilbranschen att krafttag tas mot att få bort användandet av farliga kemikalier i textil. Branschen och regeringen vill se gemensamma regelverk för hur farliga kemikalier ska hanteras och menar att det finns stora brister i lagstiftningarna. Brevet undertecknades av representanter från bland andra Ikea, H&M, Åhléns, KappAhl, Lindex, Filippa K och Haglöfs vid ett dialogmöte mellan textilbranschen och klimat- och miljöministern.

- Det behövs kraftfulla åtgärder för minska farliga kemikalier i textilier och jag tar denna fråga på stort allvar. Det går att förändra situationen. I det arbetet behöver vi hjälpas åt. Jag är glad att textilbranschen och organisationer i Sverige trycker på, säger klimat- och miljöminister Åsa Romson.

Ämnen som lyfts fram i brevet är bland annat cancerframkallande, hormonstörande eller kan ge skadliga effekter i miljön. Läs brevet här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078