23948sdkhjf

1 miljon euro till idéer för slutna kretslopp

I dag är det premiär för H&M:s miljötävling H&M Conscious Foundation Global Change Award. Banbrytande innovationer som bidrar till att sluta kretsloppet inom modeindustrin skall prisas.
Fem vinnare får dela på 1 miljon euro och en ”skräddarsydd innovationsaccelerator” under ett år. Utöver en internationell expertjury bjuds allmänheten in till en onlineomröstning för att fördela hälften av det totala anslaget mellan idéerna. Vinnarna och deras idéer presenteras i Stockholm i februari 2016.

– Drastiska förändringar behövs för att skydda jordens klimat, ekosystem och naturresurser – för vår egen framtid. Vi har redan i dag mycket av den kunskap och teknik som behövs för att lyckas. Som en stor konsumentsektor spelar modeindustrin en nyckelroll i en hållbar framtid och jag ser Global Change Award som ett viktigt initiativ i den här förändringen, säger Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre, professor i Miljövetenskap med fokus på vattenresurser och global hållbarhet på Stockholms Universitet samt en av experterna i juryn för Global Change Award, i ett pressmeddelande.

H&M Conscious Foundation är en oberoende ideell och global stiftelse initierad av H&M, i dag finansierad av familjen Stefan Persson, grundare och huvudägare i H&M. I Innovationsacceleratorn samarbetar H&M Conscious Foundation med Accenture och KTH.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064