23948sdkhjf

Sportmode i jätteformat

På måndagen inleddes visningsveckan i Stockholm. Först ut att visa var Ida Sjöstedt. Kvällen avslutades med en visning modell större signerad Björn Borg.
Första visning efter invigningen på måndagsförmiddagen var Ida Sjöstedt som i sedvanlig ordning bjöd på spets, tyll och paljett. Lägg därtill mycket blommor och rosenrött med glittrande hjärtan. Stylein bjöd på välskurna kappor, eleganta byxor med vidd, linneplagg, tunna klänningar och toppar med blad- och plamprint. Morris Heritage bjöd på välklädda eleganta herrar i sann ”sprezzatura"-anda i välskurna och smala kostymer i mycket blått och ruta.

Minimarket gjorde bejublad comeback till catwalken i Stockholm med glittriga fransar, overzisade jackor modell jeansjacka och screenprintade plagg. En presenetation som kröntes av att sångerskan Jenny Wilson dök upp på catwalken. Whyred bjöd på en kollektion med lätt boxig känsla i vitt, svart och en elegant gyllenbrun ton. Därtill en del ränder och grått reptillikt läder.

Avslutade första dagen gjorde sportmodevarumärket Björn Borg som inte sparat på krutet utan drog på med en stor utomhusvisning under Västerbron. Visningen, inspirerad av rymdprojektet Mars One, hade stajlats av Naomi Itkes som även samarbetat i framtagandet av en särskild kapselkollektion. Vårens- och sommarens kollektion doftar retrosport från 1970- och 80-talet i färg, form och silhuett men i moderna performancematerial. Visningskollektionen släpps i begränsad upplaga bland annat via företagets sajt i mitten av januari nästa år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062