23948sdkhjf

Nordisk Designskola får nya ägare

Proteko har förvärvat Nordisk Designskola. Från och med nästa vecka flyttar eleverna in i nya lokaler i Textile Fashion Center i Borås.
Designskolan som startade 1989 utbildar elever inom mode- sport,- och skodesign i Åre och Stockholm samt Borås där skolan har sitt säte. Grundarna av skolan, Bengt Engström Heino och Minna Engström Heino, säljer nu verksamheten till Proteko. Inkrom och personal flyttar med. Även Bengt Engström Heino och Minna Engström Heino, tidigare skolchef respektive rektor, fortsätter som anställda men får nu istället titeln creative director.

– Det känns väldigt bra, säger Bengt Engström Heino till Habit. Affären innebär att skolan tillförs mer resurser vilket är välkommet.

Proteko, som huserar i Textile Fashion Center i Borås, är en stiftelse som bland annat utbildar genom konsultation, kurser och Yh-utbildningar.

– Förvärvet gör att Proteko fortsätter satsningen för att bevara och höja kompetensen i hela den textila värdekedjan men vi adderar Design & Mode och får på så sätt en stark komplett kedja, kommenterar Maria Svanehed , vd för Proteko.

Hur mycket Proteko har betalat för Nordisk Designskola, är hemligt.

– Eftersom Proteko endast har köpt verksamheten och inte bolaget är prissumman hemlig, säger Bengt Engström Heino.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078