23948sdkhjf

Vad händer med Modecenter?

Blir sommarens upplaga av modeveckan den sista för Stockholm Modecenter? Det ser så ut då ett stort antal hyresgäster skrivit på för att flytta till det nya modeklustret i Nacka strand eller till annan adress.
– Det visade sig att det enbart fanns plats för ett modekluster i Stockholm som marknaden ser ut i dag. Det gagnar inte branschen att leverantörerna sitter utspridda och det kommer att krävas ett ännu tajtare gränsöverskridande samarbete i framtiden mellan olika segment, och då menar jag inte bara kläder, skor och accessoarer. Vår idé att samla flera olika segment och discipliner i InfraCity är jag övertygad är strategiskt rätt men nu ser det inte ut att bli så då många av våra varumärken ville annat, säger Modecenters vd Thomas Jonasson till Habit.

Blir pågående modevecka i Järla Sjö den sista i Modecenters regi?

– Vi har fullt fokus på att genomföra den här modeveckan och intresset och antalet utställare är desamma som tidigare säsonger. Till dess att de sista hyresgästerna har lämnat byggnaden så ska jag och mina medarbetare göra vårt yttersta och kommer leverera det vi har lovat. Vi har även vårt 25-årsfirande på fredag och det är ingen gravöl. Tvärtom så upplever jag att det är god stämning.

Thomas Jonasson poängterar att alla sitter kvar, även om de ska flytta till Nacka strand eller till annan adress, fram till årskiftet. Så fram till dess är det ”business as usual.” Han kan inte heller utesluta att det bli någon form av modeaktiviteter i Järla Sjö under modeveckan i februari då han fortfarande för diskussioner med hyresgäster vars kontrakt löper under 2016. Exakt hur många det gäller vill han inte uppge men säger att det handlar om fler än en handfull.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078