23948sdkhjf

Stark modehandel i juli

Det blev en rejäl ökning för såväl kläd- som skohandeln i juli, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Det var inte bara reor och regn som gav handeln en välbehövlig skjuts utan skatteåterbäring, ökad turism och att svenskarna också semestrar på hemmaplan bidrog till tvåsiffriga ökningar.
Försäljningen av kläder i fackhandeln ökade med 13,1 procent och motsvarande siffra för skohandeln uppvisar en ökning om 17,6 procent, enligt Stilindex för juli. Hittills i år har försäljningen av kläder ökat med 2,4 procent och skoförsäljningen ökat med 2,2 procent.

För klädhandeln är årets julisiffra den starkaste för månaden under hela 2000-talet.
– Jag har en känsla av att valet mellan en utlandsresa och en sverigesemester väljer allt fler båda. Skatteåterbäringen i början av sommaren bidrar till att vi spenderar mer pengar under sommaren än tidigare. Strömmen av utländska turister till Sverige ökar också, säger Mikael Sandström, branschordförande Svensk handel Stil i en kommentar.

Svensk Handel Stil noterar dock att damklädeshandeln verkar haft en bättre utveckling medan utebliven behovshandel i form av shorts och kortärmat bidrog till sämre utveckling för herr.
Svensk Handel Stil bedömer att augustihandeln blir en utmaning då jämförelsesiffrorna också är starka med en ökning 5 procent för kläder och 10 procent för skor i augusti i fjol.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062