23948sdkhjf

Norrmän flygs till Ullared

Nu satsar Gekås i Ullared på norrmännen och startar flyg från Stavanger i höst.


I november 2014 var det premiär för Ullaredsflyget, då Gekås kunder kunde flyga från Skellefteå via Jönköping till Ullared. Det blev en stor succé och biljetterna gick åt på under fyra timmar. Nu gör Gekås nästa satsning på Ullaredsflyget, denna gången från Stavanger i Norge.

I ett samarbete med norska resebyrån Lets travel kan norrmännen från och med i dag boka in sig på ett shoppingflyg som går den 16 november, för att julhandla.

Tack vare tv-serierna om Ullared som också har sänts på norsk tv, så är Gekås välkänt även för norrmännen. I dag reser årligen ca 130 000 norrmän till Ullared, till största delen med bil. Med de nya flygresorna hoppas Jan Wallberg, koncern-vd på Gekås, att ännu fler ska kunna ta sig till Ullared för att shoppa, äta och umgås.

– Norge är definitivt en intressant marknad för oss, säger han. Programmen i tv-serien Ullared har setts av uppemot 200 000 norrmän och kännedomen om oss är väldigt god där. Däremot kan det säkert kännas lite långt att köra bil hit, och därför är ett flyg från Stavanger en utmärkt produkt som vi hoppas ska bidra till att fler norrmän får uppleva shoppingäventyret i Ullared.
Om resan faller väl ut så finns det planer på att utveckla konceptet till att omfatta fler norska avreseorter. Även fler svenska städer finns med i planeringen.

Thomas Karlsson/ Dagens Handel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078