23948sdkhjf

Sportgigant med ny ägare

Intersport Sverige blir en integrerad kedja och förvärvar omkring 100 butiker när Adelis går in som huvudägare. Nu är fokus tillväxt.
Riskkapitalbolaget Adelis Equity Partners tar över 70 procent av ägandeskapet i Intersport, butiksägare kvarstår med 30 procents ägande i den nya koncernen.
– Intersport Sverige kommer genom omstruktureringen att bilda en integrerad sportkedja vilket länge varit en målsättning för styrelsen och ledningen, säger Intersports styrelseordförande Lars Ljungälv i ett pressmeddelande.
Bolagets vd Ulf Kinneson uttrycker förhoppningar om tillväxt:
– Det ger oss ett nytt kapital och en central och enhetlig organisation som ska få oss att växa rejält. Vi kommer naturligtvis även i fortsättningen att dra nytta av att vi tillhör världens största kedja på det internationella planet och fortsätta stärka vårt nordiska samarbete.

Den nya koncernens omsättning uppgår pro forma till drygt 3 miljarder kronor. Hela kedjans omsättning uppgår till 4 miljarder kronor.

Intersport har i dg 5 500 butiker i 44 länder. Affären med Adelis Equity Partners innebär att Intersport Sverige förvärvar cirka 100 Intersportbutiker som därmed blir helägda. De övriga cirka 50 butikerna fortsätter som franchisetagare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063