23948sdkhjf

”Hon har fakturerat Modebutikerna för utbildningsverksamhet”

Jeanette Georgii Gustafson har inte längre styrelsens förtroende. Det säger Torbjörn Rusck, Modebutikernas vice ordförande och styrelseledamot, till Habit.
Den 16 mars slutade Jeanette Georgii Gustafson sin tjänst som vd för Modebutikerna. Beslutet fattades av en enhällig styrelse, enligt Modebutikernas vice ordförande och styrelsestyrelseledamot Torbjörn Rusck .
– Anledningen till att Jeanette Georgii Gustafson skiljts från sin tjänst är att hon inte längre har styrelsens förtroende. Skälet till det är att hon från eget bolag, med vinstintresse och utan styrelsens godkännande, fakturerat Modebutikerna för utbildningsverksamhet, säger Torbjörn Rusck till Habit.

Jeanette Georgii Gustafson är av annan uppfattning.
– Jag har haft en central roll på Modebutikerna i butiksutbildningar. I det arbetet har jag använt mig av stil- och beteendeprofiler, ett verktyg som jag är ackrediterad användare av genom mitt privata bolag. Styrelsen menar att jag inte får fakturera Modebutikerna för denna kostnad. Det är ju självklart att jag måste, jag kan ju inte ge bort den. Jag tog så klart inte betalt för utbildningen, det ingick i jobbet.
Varför var du inte ackrediterad för verktyget via Modebutikerna?
– Jag valde att göra det via min enskilda firma för att jag använder verktyget där. Det är en hobbyverksamhet.
Blev det inte otydligt vilka kunder du arbetade med via eget bolag och Modebutikerna?
– Nej, det är inte alls samma företag. I mitt privata bolag handlar det om privatpersoner som vill jobba med sin personliga utveckling.
Det här är inte första gången som det pågår stridigheter inom branschföreningen Modebutikerna. Läs mer här .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078