23948sdkhjf

Butikerna lämnar Hansa i Malmö

Hansa Köpcentrum i centrala Malmö fick ny ägare i oktober 2014. Nu stänger butik efter butik och framtiden ser osäker ut.


Sydsvenska Dagbladet skriver i dag, måndag, om Hansa köpcentrum som har påbörjat en snabb resa neråt. Tidningen berättar att fondbolaget Areim köpte Hansa köpcentrum i oktober 2014. I ett pressmeddelande skrev fondbolaget att deras ambition var “att ytterligare stärka Hansa som handelsplats i centrala Malmö”. Sedan dess har inget hörts. Nu har MCS Marlboro, Emilia af Sweden, Face Stockholm och Dondoca valt att stänga.”

Stefan Printz, vd för modebutiken Dondoca, som just har stängt sin butik i Hansa kritiserar ägaren, fondbolaget Areim för att vara slutnen, inbunden och falsk.

– Det är bara locket på hela tiden. När de tillträde lovades vi guld och gröna skogar, att de skulle göra allt för att fylla tomma lokaler. Enda syftet är att lura butikerna att stanna kvar, så att de får betalt per kvadratmeter. Jag misstänker att de tänker skövla galleriadelen så att de kan göra om den till kontor och hotell, säger Stefan Printz.

Kritiken och ryktena avvisas av Areims vd Therese Attik, som svarar kort via mejl på Sydsvenskans frågor.

“Vår uppfattning är inte att hyresgäster flyr Hansa. Vi arbetar för fullt med att definiera handelskoncepten i de olika delarna. Självklart har vi planer för fastigheten och inte på något vis tänker vi bara låta den stå och gå. Man måste däremot ha respekt för att det är en omfattande investering med många involverade aktörer. Vi har därför ägnat de senaste fyra månaderna sedan vi tillträdde åt att verifiera och ytterligare utreda hur vi på bästa sätt kan utveckla Hansa. Detta sker i nära dialog med befintliga hyresgäster.”, skriver Therese Attik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063