23948sdkhjf

Filippa K lanserar nya hållbarhetskoncept 

I dag lanserar modeföretaget två hållbarhetskoncept. Kunden får möjlighet att hyra delar av kollektionen samt lämna in plagg får återanvändning.
På torsdagen lanserar modeföretaget två nya koncept som ingår i hållbarhetssatsning. I konceptet Lease erbjuds kunderna möjlighet att hyra utvalda plagg från säsongen, som kostymer, klänningar och accessoarer. Koncptet Collect går helt enkelt in på kunden lämnar in gamla Filippa K plagg och erbjuds rabatt på nya. Plagg i gott skicka säljs i Filippa K:s egna second hand-butik på Hornsgatan i Stockholm och resterande skänks till Stadsmissionen.

- Vi är otroligt glada och stolta att få vara bland de första varumärkena att erbjuda vår kund det här. Vi har en kund som är medveten om hållbarhet och vi är övertygade om att denne vill se en utveckling mot en mer hållbar klädkonsumtion, säger Elin Larsson, hållbarhetschef, Filippa K.

Modeföretaget har även lanserat tre damplagg i butik som är resultatet av djupgående hållbarhetsanalys som modeföretaget ska lära ur för att fortsätta arbetet med hållbara processer i hela kedjan från fiber till färdig produkt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083