23948sdkhjf

Lexington till börsen

Lexingtons ansökan om listning på Nasdaq First North har godkänts. Erbjudandet övertecknades 21 gånger.
Kläd- och inredningsföretaget Lexingtons ansökan om listning på Nasdaq First North har godkänts. Första dag för handel är den 18 februari. Lexington har genomfört en ägarspridning i Bolaget genom att erbjuda allmänheten i Sverige att teckna aktier. Anmälningsperioden löpte ut i går den 10 februari. Den totala teckningen uppgick till cirka 429 kronor, vilket innebär att erbjudandet övertecknades 21 gånger.

– Vi är mycket glada och stolta över det stora intresse som vi har fått från både privata investerare och svenska institutioner. Detta kapitaltillskott innebär att vi kan accelerera tillväxten, säger vd Kristina Lindhe i ett pressmeddelande.
– I USA vill vi fortsätta etableringen med egna butiker samt skapa ett fristående återförsäljarnät, och i Tyskland vill vi öka Lexingtons ägarandel i det tyska intressebolaget. Vi vill också stärka och utveckla vår webbhandel och expandera till nya marknader för att ytterligare förstärka vårt e-handelserbjudande. Vi ser med entusiasm fram emot att tillsammans med våra nya aktieägare fortsätta att utveckla och växa bolaget.

Erbjudandet omfattade 250 000 befintliga aktier samt 250 000 nyemitterade aktier. Priset per aktie uppgick till 40 kronor. Det totala värdet av erbjudandet uppgick till 20 miljoner kronor. Antalet aktier kommer att uppgå till 4 890 000 efter att nyemissionen har registrerats hos Bolagsverket.

Läs mer om Lexingtons väg till börsen här och här .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093