23948sdkhjf

Lexington vill in på börsen

Kläd- och inredningsföretaget har ansökt om listning på Nasdaq First North. Den första dagen för handel väntas bli den 18 februari.
Med 20 marknader i bagaget och 900 fristående återförsäljare är Lexington redo för att öka expansionstakten och har idag ansökt om att listas på börsen, enligt ett pressmeddelande.

De senaste sju åren har Lexington vuxit från en omsättning på 116 miljoner kronor till nästan 240 miljoner i fjol och med ett rörelseresultat på 11,5 miljoner kronor.

Bolaget vill växa på nya marknader, USA och Tyskland, med nya butiker samt utöka sortimentet.

”Vår starka historik utgör en utmärkt plattform för fortsatt expansion. Vi ser nu fram emot att kunna ta nästa steg i företagets utveckling och tillgången till kapitalmarknaden underlättar förverkligandet av våra tillväxtstrategier”, skriver vd Kristina Lindhe , tillika största aktieägaren i Lexington genom Kristina Lindhe & Co Holding AB.

Listningen ska föregås av en ägarspridning där 250 000 befintliga och lika många nyemitterade aktier ska säljas, vilket skulle tillföra bolaget 10 miljoner kronor. Anmälningsperioden pågår under perioden 27 januari–10 februari 2015.

Lexington sysselsatte 2013 motsvarande 87 heltidsanställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063