23948sdkhjf

VRG avvecklar butiker

Sko- och accessoarkoncernen Venue Retail Group stänger tio olönsamma butiker under våren. Det framgår av delårsrapporten för årets första kvartal, september till november. Delar av ett nytt sortiment och koncepttänk ska presenteras i butikerna i vår.
Sko- och accessoarkoncernen Venue Retail Group avser att stänga tio butiker som inte presterar enligt koncernens lönsamhetskrav. Det framgår av VRG:s delårsrapport för det brutna räkenskapsårets första kvartal, september till november. Vid utgången av kvartalet hade koncernen 151 butiker vilket var 5 färre än vid samma period i fjol. Jämförbar försäljning backade med 3 procent under kvartalet, totalt och i de svenska butikerna. Försäljningstappet beror enligt koncernen på det ostadiga vädret och det osäkra politiska läget. Vädret har lett till att de varmfodrade och marginalstarka sortimentet stod kvar på hyllorna. Nu ska det egna sortimentsutbudet förstärkas och flera egna varumärken erbjudas.

”Vi har rätt människor, butiker och strategi på plats. I planen för ökad lönsamhet ingår även att stänga ett tiotal butiker under våren som inte klarar våra lönsamhetskrav. 

Viktigast för alla på Venue Retail Group är ändå att driva tillväxt. För att lyckas öka försäljningen krävs mer än ett förändrat sortiment. Vi måste ha och kommunicera ett erbjudande som utgår från våra kunders behov” skriver koncernen och tillförordnade vd:n Christel Kinning i rapporten.

Koncernens försäljning under kvartalet uppgick till uppgick till 216,0 miljoner kronor jämfört med 216,5 miljoner. Bruttovinstmarginalen uppgick till 57,5 procent, jämfört med 59,7. Resultat efter skatt uppgick till -2,0 miljoner kronor jämfört med -2,4 procent och resultatet per aktie uppgick till -0,16 kronor, jämfört med -0,30 kronor.

Under kvartalet lanserade koncernen e-handel för konceptet Rizzo och tillsatte flera tjänster inom inom design, försäljning och varumärkesutveckling. Året avslutades dock med med försäljningsökningar i december; totalt och framförallt i de svenska butikerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078