23948sdkhjf

Nytt handelshus i Landskrona

I Landskrona planeras ett nytt handelshus, en ny handelsport mot söder. Ett flervåningshus med butiker som Åhléns och bostäder håller på att ta form vid Rådmansgatan. Enligt planen ska det stå klart inom fyra år.
Christian Alexandersson, vd för Landskrona stadsutveckling, är mitt uppe i arbetet med det nya handelshuset, som ska byggas i kvarteret Jäntan. Tillsammans med teknik- och serviceförvaltningen växer planerna för kvarteret fram.

– Om tre månader har vi klart för oss hur många kvadratmeter vi talar om och vad vi tror är möjligt. Målsättningen är att få till en ny byggnad som ska fungera som en entré till centrum. Med ett tydligt handelshus får man en synlig handel, säger Christian Alexandersson till Helsingborgs Dagblad.

Diskussioner pågår med flera aktörer men det står helt klart att Åhléns blir en av butikerna. Ett underjordiskt p-hus ska öka tillströmningen. Torkild Strandberg, som är kommunalråd menar att kvarteret utgör en viktig port mot söder och tror starkt på det nya kvarteret som håller på att ta form. Nu ska en detaljplan tas fram för kvarteret.

– Det avgörande för projektet är att aktörerna inom handeln finns, att det finns en kommersiell bärighet, säger han till tidningen. Camilla Myrsten/ Dagens Handel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063