23948sdkhjf

Slutspurt i skohandeln

Försäljningen av kläder minskade i december medan skoförsäljningen kom igång i mellandagarna och tack vare det hamnade på plus under månaden, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Det blev också decemberökning i klädhandeln på nätet.
Försäljningen av kläder minskade i januari med 0,4 procent och skoförsäljningen ökade med 1,5 procent enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Skohandeln vände vad som såg ut att bli en rejäl nedgång om -12 procent till ett plus med hjälp av god mellandagsförsäljning.

Försäljningen av kläder inom e-handeln ökade med 3,8 procent.

- Klädhandeln tappade under december. Förra året i december ökade klädhandeln med 0,6 procent men om vi tittar lite bakåt blir facit ganska dyster. Vi får gå tillbaka till 2009 för att hitta en decembermånad då klädhandeln ökade, säger Mikael Sandström, branschordföranden för Svensk Handel Stil i en kommentar.

För helåret 2014 ökade klädförsäljningen med 0,1 procent och skoförsäljningen med 2,9 procent. Motsvarande siffra för klädhandeln visar en ökning om 2,9 procent.

- Tittar vi på helårsförsäljningen har klädhandeln haft en trist utveckling. År 2011,2012 och 2013 visade alla en nedgång. Skohandeln har haft en något bättre utveckling med en ökning i år på 2,9 procent och en ökning 2012 på 1,4 procent. Internethandeln ökade i december med 3,8 procent vilket gör att året totalt slutar på 2,9 procent. Årstakten är kanske lägre än vad många förväntat men visar att den fortsatt tar marknadsandelar, säger Mikael Sandström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062