23948sdkhjf

Ny e-barnmodejätte bildad

I början av december förvärvade Babyshop en brittisk barnmodesajt, Alexandalexa.com. I dag lanseras en ny plattform för den brittiska butiken i svensk regi. I samband med förvärvet bildas nu en ny barnmodejätte.
I dag lanseras en ny version av brittiska barnklädessajten Alexandalexa.com i svensk regi då Babyshop förvärvade e-handlaren tidigare under månaden. I och med förvärvet bildas The Luxury Kids Group, som blir det största bolaget inom segmentet premiumprodukter för barn. Butikerna har cirka 50 procent av sin respektive hemmamarknad och säljer till fler än 100 länder vardera. Förväntade omsättningen för nybildade Luxury Kids Group är 400 miljoner nästa år och tanken är att växa snabbt globalt genom att dra nytta av de synergier som finns inom koncernen.

- AlexandAlexa har varit helt fenomenala på kundrelationen och på att skapa ett otroligt starkt varumärke. Men vårt system var helt enkelt bättre och vi bestämde oss för att lägga om allt innan julhandeln satte igång för fullt. Första ordern kom in nu - två minuter efter att vi bytte plattform och allt fungerar bra.Helt otroligt egentligen, säger Marcus Tagesson, en av Babyshops två grundare.

E-handelsföretaget Panagora, som arbetat med babyshop sedan starten för åtta år sedan, har tagit fram den nya nätbutiken på två veckor. En uppgift som vanligtvis tar tre till fyra månader att genomföra. AlexandAlexa har fått samma affärssystem, BeX Online, och e-handelsplattform som Babyshop, Panagora EDGE.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063