23948sdkhjf

Nytt shoppingcenterbolag för IKEA

Genom att bilda ett nytt bolag slår IKEA Gruppen ihop  befintliga köpcentrum i Ryssland med IICG:s, Inter IKEA Centre Group, köpcentrum i Europa och Kina i ett bolag.
IKEA Gruppen bildar ett nytt globalt shoppingcenterbolag som blir helägt dotterbolag till IKEA Gruppen och får namnet IKEA Centres. Ny vd för det sammanslagna bolaget blir John Tegnér, i dag vd för Inter IKEA Centre Group. Alla framtida shoppingcenter ska placeras i anslutning till ett möbelvaruhus.

− Att föra shoppingcenterverksamheten närmare vår detaljhandelsverksamhet ger oss möjligheter att vara med och skapa framtidens mötesplatser – platser som människor besöker för en trevlig dag tillsammans; för att mötas, shoppa, äta och njuta av många andra aktiviteter, säger Peter Agnefjäll, vd och koncernchef för IKEA Gruppen.

Idag äger IICG 31 shoppingcenter i Europa och Kina medan IKEA Group har 14 shoppingcenter i Ryssland. Nya sammanslagna IKEA Centres har därmed 45 shoppingcenter i 11 länder som totalt är tre miljoner kvadratmeter yta och cirka 400 miljoner besök årligen. Den nya sammanslagningen påverkar dock inte centrumens namn och varumärken som även fortsatt är till exempel Mega i Ryssland och Livat i Kina.

Affären förväntas slutföras senast den 31 december 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078