23948sdkhjf

Ökning i e-klädhandeln

Försäljningen av kläder backade i november, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Skoförsäljningen ökade om än ytterst modest. Klädförsäljningen på nätet ökade dock rejält under månaden.
Försäljningen av kläder minskade med -3,2 procent i november medan skoförsäljningen ökade med 0,9 procent, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Däremot ökade klädförsäljningen i e-handeln med rejäla ökade med 9,5 procent mätt i löpande priser jämfört med samma månad förra året. Tuff jämförelsemånad från i fjol är en av förklaringarna till tappet och försäljningen kom igång mot slutet av månaden.

– November förra året var en av de få starka försäljningsmånaderna med en ökning på 4,2 procent för både kläder och skor. Skoförsäljningen ökade även i år, men för klädhandeln blev utvecklingen för svår att matcha, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.

Hittills i år har försäljningen av kläder ökat med 0,2 procent. Skoförsäljningen har ökat med 2,9 procent. På nätet har klädförsäljningen ökat med 2,8 procent.

Enligt Svensk Handel Stil så har decemberförsäljningen dock börjat bra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063