23948sdkhjf

Konkurs för Mexx

Trots stora förhoppningar om nystart för Mexx var konkursen oundviklig. Läget är nu osäkert för det Amsterdambaserade modeföretaget vars butiker dock ska hålla öppet över julhelgerna.
Amsterdambaserade modeföretaget Mexx är på obestånd och enligt Womens Wear Daily har advokat Frits Kemp, Fort Advocaten, utsetts till konkursförvaltare.

Modeföretaget ägs sedan november 2011 av amerikanska Gores Group som förvärvade Mexx från Liz Claiborne Inc. Butikerna ska hålla öppet under julhelgerna medan modeföretaget hoppas hitta nya ägare, skriver Womens Wear Daily. En representant för Gores Group säger till tidningen att företaget drogs med stora problem redan vid förvärvet och trots stora ansträngningar och förbättringar så är det inte tillräckligt och konkursen var oundviklig. Förutom butiker i Europa och Kanada har varumärket ett stort antal återförsäljare. Så sent som för några veckor sedan öppnade modeföretaget en ny flaggskeppsbutik i Amsterdam. I november var Mexx kreativa chef och vice vd Julia Hansen på besök i Stockholm där de nya målen kommunicerades och där kollektionerna för kommande vår visades. Hon har i två års tid arbetat för att hitta tillbaka till företagets rötter tillsammans med ett nytt team däribland designchefen Deidre Hackman. Mexx har 170 egna butiker, omkring 370 franchisebutiker samt ett stort antal shop-in-shops och återförsäljare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062