23948sdkhjf

Björn Borg flyttar hem verksamheten för sportkläder

Modeföretaget Björn Borg vill satsa hårdare på sportkläder. Nu flyttar man sportklädesverksamheten från Nederländerna till Stockholm.
Björn Borg AB har köpt Baseline B.V.s aktier i dotterbolaget Björn Borg Sport B.V. Köpet är det första steget i en flytt av Björn Borgs sportklädesverksamhet från Nederländerna till Stockholm.

– Den här transaktionen är ett naturligt steg på vägen mot vårt ökade fokus på sportmode, säger Henrik Bunge, vd på Björn Borg.

Bolaget planerar att öka sitt strategiska fokus på sportkläder och transaktionen är ett naturligt steg i att stärka kontrollen över sportklädesverksamheten.

– Våra undersökningar visar att konsumenter vill ha en högre modegrad i sina sportkläder och att de gärna köper sportkläder av oss. Det är vårt jobb att tillgodose det behovet. Med en varumärkeskännedom om 90–100 procent på våra huvudmarknader har vi en solid grund att stå på, säger Henrik Bunge.

Verksamheten i Björn Borg Sport omfattar design, produktion, försäljning och distribution av Björn Borg-märkta sportkläder.

De aktier som förvärvas från Baseline utgör 49,58 procent av det totala antalet aktier i Björn Borg Sport. Efter köpet har Björn Borg 99,63 procent av det totala aktiekapitalet.

Björn Borg betalar en köpeskilling bestående av en fast del och en rörlig tilläggsköpeskilling baserad på Baselinekoncernens framtida köp av sportkläder under åren 2015-2017. Baselinekoncernen fortsätter vara distributör för Björn Borgs sportkläder i Benelux.

Avvecklingen av Björn Borg Sports verksamhet i Nederländerna innebär engångskostnader som planeras att huvudsakligen bokföras under fjärde kvartalet i år.

Sportklädesverksamheten beräknas finansiellt att bidra positivt till Björn Borg-koncernen redan under 2015. Ylva Åkesson/Dagens Handel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078